Members of Pensel

Tuesday, August 2, 2011

Sekelip Kasih (Part III)

“As … Asss … Assalamualaikum uncle … Ehh pakcik … Hihihi” tutur Danny agak gagap …

“Kau punya kawan ni gagap ke fyra ???” Tanya Pak Dan pada Fyra …

“Takut lah tu ayah … Hihihi” Senyum Fyra dari jauh sambil mengenyitkan matanya pada Danny.

“Bukan takut pakcik, cumer first time jumpa, tu yang agak nervous sikit …” Laju pertuturan Danny pada Pak Dan …

“Xpayah nak pak cik pakcik, nama pakcik Hamdan, panggil Pak Dan ajer k … Nak panggil Lin Dan, takut ada org tak percaya … Hahaha” Tawa Pak Dan memenuhi ruang rumah batu separuh kayu itu.

“Owhhh, Pak Dan, ermmm, kalau panggil ayah boleh tak ??? Hiihihi …” Seloroh Danny dengan selamba …

“Bolehh, masuk meminang anak Pak Dan dulu k … Hihihi, tu pun kalau Fyra setuju lah … Hahaha”

“Betul ke Pak Dan ??? Sekarang jugak saya telefon ayah saya …”

“Kalau ye pun, bawak lah bersabar, kita kan ada adat, suruh orang tua kamu selesai kan hal ni k … Hisshhh budak zaman sekarang …” Keluh Pak Dan.

“Benda baik Pak Dan … Hihihi” Gurau Danny pada Pak Dan …

Sebulan berlalu, akhirnya Fyra dirisik oleh keluarga Danny, maka hubungan yang tidak pasti kini menjanjikan sesuatu yang pasti, Fyra sah menjadi tunang kepada Danny.

“Sekarang ni orang tu kalau terjatuh longkang pun senyum meleret lagi kan …. Kahwin lah cepat Danny, risau aku tengok kau ni, hari-hari senyum …” Usik Farhan tika melihat Danny termenung jauh…

“Hisshhhh kau ni … Mana ada aku berangan … Hihihi, ingat tunang aku aje lah … Hihihi … owhh ye … cakap pasal tunang, jap ek …”

“Mira, masuk dalam sebentar …” Ujur Danny pada intercom miliknya untuk memanggil setiausahanya itu …

“Mira, hari ni cancel kan semua appointment saya dengan semua client, anything urgent, ask them to deal with Farhan ok … Saya outstation maybe 2 hari k … Xde hal kan Farhan kau cover aku jap ???”

“Xder hal bro … Ni mesti nak gi Pontian kan ??? Hishhh dia ni … Xper lah .. Enjoy yourself k …” Farhan menunjukkan tanda bagus pada Danny

My chocolate indulgence princess , awak dah siap blom ???

Mestilah dah siap, tggu sy punyer prince teddy yg comel ni, lama sgt nak ambik saya …

Okay, i’m on the way to fetch you k, 10 minutes

Ok, take care k … Drive safely …

Mercedes SLK 2011 milik Danny dah terpacul dah di hadapan rumah sewa milik Fyra 10 minit kemudian.

“Amboiii, nak balik umah bakal mak mentua cepat aje, ni tak keje ke hari ni???” Bercekak pinggang Fyra sambil tersenyum …

“Ni awak nak pindah rumah ke nak balik bercuti ajer ??? Sampai 3 luggage saya tengok ??? Hishhh dia ni …” Perli Danny kepada tunang kesayangannya …

“Dah lah, jom lah gerak, kang sampai lambat plak …” Pelawa Danny kepada tunangnya sambil Danny tolong mengangkatkan salah satu luggage milik tunangnya …

“Awak, saya nak cakap something ni dengan awak …” Fyra tiba-tiba bersuara …

Danny memperlahankan volume speaker radio keretanya dan memperlahan keretanya di bahu lebuhraya…

“Erkkk, ni serius ke atau awak sesaja nak melawak ???” Ujur Danny kepada Fyra.

“Serius lah awak … Boleh tak ???” Tegas Fyra …

“Mesti lah boleh, anything for you k my princess …” Senyum Danny pada Fyra.

“Danny, Fyra minta maaf kalau Fyra tak boleh jadi yang terbaik untuk Danny k” Perlahan nada suara Fyra ketika menyebut patah perkataan itu …

“Fyra, satu benda yang awak perlu tahu k, walau apa yang berlaku, saya tetap akan menyayangi awak sepenuh hati saya dan seumur hidup saya, jikalau ditakdirkan awak pergi sebelum saya, saya tetap akan terus menyayangi awak selamanya, tiada wanita yang boleh menggantikan tempat awak k … Itu janji saya” Ujur Danny dengan penuh keikhlasan

Kelihatan air mata perwira milik Danny gugur kebumi ..

“Dah lah, jom gerak balik, nanti risau pulak Pak Dan..” Pelawa Danny kepada tunangnya itu.

“Awak … Terima kasih k … Saya janji akan berusaha sebaik mungkin untuk bahagia kan awak …” Perlahan suara Fyra sambil tersenyum …

Danny meneruskan perjalanan nya balik ke kampung halaman Fyra di Pontian, Johor …

Tiba di salah satu simpang pembahagi jalan, sebuah lori pasir bergerak laju ke arah mereka …

“DANNY !!!! LORIIII !!!!” BOOOOOOMMMMMMM ……….

“FYRAAAAA !!!!!!!!!!!! Arghhhhhhhhhhhhhhh !!!!!!!”


Pensel off ... lalalala

Tuesday, May 24, 2011

D’Tioman 2011

Tak sabar plak nak gi pulau tioman hujung bulan nie … Hihihi … Harap2 semua berjalan dengan lancar lah …

Semua dah settle … Tinggal nak gerak ajer sabtu nie pas aku balik keje shift pagi … Huhuhu … Xsabar lah … Hiihihi …

Ketua ekspedisi, abang napee LAB, dah settle kan semua, susah payah dia discuss ngan tracel agent supaya bagi yang terbaik untuk kitorg … Gerek lah abang … Hihihi

pulau_tioman

Fuhhhh …. Biru giler air dia … Tu yang tak tahan … Hihihi … Sabar faiz sabar … Hihihi …

So, doakan kitorg selamat pergi ngan selamat balik k … Insyaallah …


Pensel off ... lalalala

Friday, May 20, 2011

Sekelip Kasih (Part II)

“Iera, cantik tak rantai ???” Kelihatan muka Fyra berseri-seri mengenakan rantai pemberian Danny sempena ulang tahun kelahirannya.

Seperti tidak disangka mat salleh celup yang baru dikenalinya pagi tadi memberikan rantai yang berukir namanya FYRA.

Banyak persoalan yang bermain di kotak fikiran Fyra,

Macammana Danny boleh tau tarikh lahir aku? Siap tempahkan meja lagi untuk sambut birthday aku? Dah tu, boleh pulak sempat tempah rantai untuk aku, siap ada nama lagi tu … Hebat tol …

“Woiii Fyra, kalau nyer pun nak angau, balik lah bilik sendiri, ni bilik aku jugak yang kau boleh buat port angau kau kan … Hishhh, sajer jer buat aku jealous kan … Ermmm … Pakwe Pakwe, biler lah aku nak ada …” Keluh Iera

“Elehhh kau tu, dulu Farhan propose kau, gatal pegi tolak, konon nak kenal dulu, la ni sapa yang dok rugi, hangpa jugak noo … Hihi … ADOIII !!” Bantal busuk milik Iera terbang tepat mengenai kepala Fyra …

“Hangpa jangan nak dok habaq lagu tu noo, aku bukan tolak proposal Farhan, cumer aku sikit terkejut hangpa tau tak … Mana tak nya, time-time jogging dia boleh buat camtu, sebenarnya aku suka kat dia … Hihihihi” Iera meliuk melentok dihadapan Fyra …

“Eiiii, gatal … Dah lah, aku nak tido, nak mimpikan prince charming aku melamar aku, hihihi” Senyum sampai ke telinga Fyra …

“Morning Danny …” Dengan selamba Fyra mengucap selamat pagi pada Danny didalam lif yang penuh dengan staff Teraju Bina Holding.

“Auchhh …. Sakit lah …” Jerit Fyra pabila tangannya dicubit Danny …

“Opppss … Morning Encik Danny … Hihihi” tersenyum malu sebentar Fyra dibuatnya …

Aduyaiii… camne aku boleh luper plak … Ni kan Office … Hisshhh, mampus gossip satu office kang tak pasal pasal … nasib baik makcik IB* takder … Kalau tak mampus aku …

*IB = Internet Bergerak

Sorry k mat salleh celup, tersasul lah dalam lif tadi …

Takpe, its ok, nasib baik makcik IB takde…

Ehhh, awak pun tau gak ke pasal makcik IB tu ???

My Dad always told me bout her …

Fuhhh, famous giler makcik IB tu kan … Hihihi

Most probably but nope, my lil princess more popular than makcik IB, my dad always told me bout you …

Really ???

No … Hihi, just joking … Jom lunch sesama nak ???

Iera camne pulak ??? Takkan nak tinggal kan dia sesorang kowt ???

Saya dah suruh Iera temankan Farhan as his PA for a while time jumper client lunch hour nanti.

Ermm, kalau camtu, ok lah … Jom …

“Bagi saya Fish&Chip one set and watermelon juice satu … Fyra ???”

“Sama lah … Air je tukar, nak apple juice satu … Thanks” Sambil menghulurkan menu kepada pelayan restoran.

“So, Fyra, awak asal orang mana ???”

“Saya??? Xkan tak tau kowt … Birthday saya awak boleh tau, tempat tinggal saya awak tak tau … Camne nak hantar rombongan meminang nie ??? Hihihi, Just kidding, please dont take seriously”

“Yup, I’m take it seriously … Next week saya hantar rombongan tau …”

“Ahokkk….” Tersedak jap Fyra pabila mendengar kata-kata Danny sebentar tadi …

“Awak … Serious ke memain nie ??? Bab bab nie jangan wat pedajal awak … Kang ader saya kene cincang ngan ayah saya, takder angin takder ribut, awak tak pernah jumpa family saya, tetiba nak masuk meminang …”

“So, if like that, come on, show me the way to your house right now, jomm …” Berdiri Danny sambil menunjukkan isyarat mengajak Fyra bangun sekali dengannya.

“Kalau ye pun xsabar, makan lah dulu, lapar nie …” Fyra mengosok perutnya menunjukkan bahawa roti Gardenia sekeping bersama secawan milo suam tak cukup untuk menampung kadar metabolisme badannya sehingga petang…

“Tapi Danny, saya belum bagitau ketua department saya yang saya nak balik kampung … Kang tak pasal pasal, gaji saya kene potong pulak…” Keluh Fyra.

“Dah diuruskan …” Selamba Danny bersuara sambil membuat isyarat bagus kepada Fyra.

Dalam perjalanan pulang ke kampung Fyra di Johor.

“Awak … Saya nak tanya satu soalan boleh ???”

“Ermmm, kalau awak nak tanya, baik awak mintak permission untuk next next soalan awak, sebab awak tu memang akan banyak tanya, hihi” Sindir Danny kepada Fyra.

“Ishhh dia nie, main-main pulak … Boleh ke tak nie ???”

“Hihihi, for my lil princess, semua nya boleh … Hihihi …”

“Ermmm, macammana ek nak mulakan, ermmm” Fyra mengaru kepala nya yang tak gatal itu …

“Mulakan dengan Bismillah, sudahi dengan alhamdulillah, betul tak ???” Ujur Danny seperti memberi pendapat.

“Bismillahirahmanirahim … Ermm, Danny, did you know me before ???”

“Ishhh, soalan cepu mas nie, Ermmm, nak saya jawab bohong ke jawab jujur ???” Bersahaja Danny memberi pilihan …

“Jujur lah … Dia ni …” Seperti biasa, muncung kehadapan seperti Iera jugak ketika merajuk …

“Ok, ok, ok” Pujuk Danny

… Did you remember 17th February 2011, when one beggar came to you and ask for RM 10, and he told to you that money was for his family to buy nasi then you give RM 50 ???”

“Ermmm, owhhh, aah, ingat … Saya bagi sebab dia cakap dia nak belikan nasi untuk anak anak dia, dah 3 hari tak makan nasi … kenapa ???”

“Errmm, did you remember his face at all ???”

“Ada lah sikit, tapi dah lupa dah, lagipun, apa salahnya kita tolong orang yang lebih memerlukan dari kita,” Ujur Fyra bersahaja …

“Ok, to be honest, that beggar was me, and why I done like that cause everyday my dad told me bout your attitude, then I really curious, thats why I try myself, then honestly, I terkejut k … From that day, I mintak tolong Paan carikan detail untuk you …” Jelas Danny sebutir demi sebutir.

“Lagi satu, camne you boleh teragak nak tanya soalan nie pada I ???” Tanya Danny kepada Fyra.

“Banyak sangat benda yang agak curiga, tapi yang paling jelas satu aje, nak tau tak??? Ianya sangat jelas …” Tanya FYra kepada Danny

“Apa dia ???” Danny seakan kebingungan

“Tadikan kat restoran, Danny ada tanya Fyra asal orang mana, Fyra tak jawab pun, nie sekarang Danny memandu macam dah tau sangat rumah Fyra kat mana kan … Ishhh dia nie, tak pandai cover betol … Hihi”

“Hahahahaha … Ye tak ye jugak ek … Aduyaiii … Hihihi”

Gelak mereka berdua memenuhi ruang kereta Mercedes SLK 2011 milik Danny.

TO BE CONTINUE …


Pensel off ... lalalala

Tuesday, May 17, 2011

Sekelip Kasih (Part I)

FYRA !!!

Jeritan terakhir aku kepadanya sebelum aku pengsan …

Sedarku dari lena, pelbagai wayar dan berjenis tiub di badanku … Kenapa ??? Dimana ??? Fyra !!! Keayuan wajah tunangku berlegar – legar kotak pemikiranku …

“Syukur Danny, kau dah sedar …” Ujur Farhan kepadaku …

“Paan, mana Fyra paan ??? Mana Fyra ??? Aku nak jumpa dia …”

Hanya titisan airmata pejuang dialirkan oleh Farhan …

“Perlukah aku memberitahu perkara sebenar dalam keadaan Danny sebegini ??? Arghh … Biarkan Danny sihat dahulu lah …” Bisik Farhan didalam hati …

“Fyra ada diluar … Kau rehat dulu k … Nanti kau dah sihat, Fyra datang melawat kau k …” Ucap Farhan kepada sahabatnya itu …

“Hye … Macam pernah saya jumpa awak, tapi kat mana nya kita pernah jumpa ??? By the way, nama saya Danny. awak ???” Senyum manis Danny dilemparkan pada gadis dihadapannya itu ….

“Kalau nak mengurat pun, gunalah style baru, ini tak, old school lah cara tu …” Ujur Fyra diiringi gelak tawanya bersama rakan sekerjanya …

Berona merah pipi Danny ketika itu …

“Ermmm, senang lah keje saya kalau awak dah tau niat saya, memang saya nak mengurat awak, this my card, if you dont mind, you may call it, otherwise just misscall k … Bye ..” Kata – kata yang begitu yakin dilontarkan oleh Danny walaupun setelah ditertawakan oleh Fyra …

Tercengang seketika melihat keyakinan Danny sebegitu … Sebenarnya di hati kecilnya juga sudah sedikit tertawan dengan wajah kacukan Pan Asia milik Danny … Kacaknya dia … Hihi

“Babe, hensem jugak mamat mat salleh celup tadi ek … Ok tak kalau …” belum sempat Fyra menghabis ayatnya itu, Iera menyampuk …

“Hensem beb, sekali tengok dah macam Q yang hero BLOGGER BOY tu beb, baik kau rembat cepat, kalau kau lambat, maknanya pat pat siku lipat, sapa cepat dia dapat lah … Hahaha”

“hishhh kau nie Iera, kalau muka ajer hensem, hati busuk cam tong sampah, buat apa …” Celah Fyra …

“Kau nie pun, jangan lah cepat sangat nak melatah, kenal lah dulu dengan mamat tadi, mana tau dia baik orangnya … Huhu, kalau kau taknak, bak sini kad dia bagi aku …” Tangan Iera pantas ingin mengambil kad ditangan Fyra, namun tangannya ditampar lembut oleh Fyra …

“Ouchhh, haaa … Eleh, suka lah tu, konon … huhh …” Rajuk ibarat kanak – kanak tadika beserta mulutnya muncung ibarat Donald Duck …

“Dah lah iera, jom masuk office, kang lambat, kene potong plak gaji kita …Hihi” Pelawa Fyra kepada teman sepermainannya dari kecil …

Hye mat salleh celup …

Iphone 4 milik Fyra ditaip laju, lalu dihantar ke nombor yang tertera di kad yang diberi oleh Danny sebentar tadi …

Hye ahmoi senget … Kenapa, dah cair ke ngan keKACAKAN saya ??? Hihihi …

Please lah, xder maknenyer … FYI saya xminat sgt omputih … Huhh

Hope so, mimpikan saya k … Smile with tongue out

Yaaahhh, maybe, as my nightmare … Huhh …

Ahhaa … as your sweet nightmare … Hihi

“Ok semua, minta perhatian, saya nak memperkenal kan CEO baru kita penganti kepada Dato’ Mazlan, iaitu Mr.Danny … Anak sulung kepada Dato’ Mazlan ...” Pengumuman itu dibuat oleh Farhan, pekerja yang paling lama berkhidmat dalam syarikat Teraju Bina milik Dato’ Mazlan.

Air Milo suam dihirup perlahan …

“Hye, nice to meet you all …” Ujur Danny kepada semua staff syarikat ayahnya …

“Fyra, tengok tu …” Pelawa Iera sambil menunding jarinya kearah Danny …

Opah mak ekau men mercun pom pom … “ Latah Fyra apabila melihat Danny

Latah Fyra menarik perhatian semua rakan sekerjanya … Senyap sebentar pejabatnya itu …

“You, please come to my office now !! Its an order !!!” Herdik Danny dari jauh …

Tertelan sebentar melihat wajah serius milik Danny …

Dia nie ke yang aku kenal tadi ??? Ermm … takpe lah … Masuk je lah, nie kan office bapak dia …

“Next time, kalau nak melatah, rendahkan sikit volume suara awak tu, dah macam tertelan speaker dah suara awak tadi …” Danny menegur Fyra.

Sememangnya dari dulu, Danny memang pantang sekiranya ada orang melatah dihadapannya.

“Baik Boss … Huhh” Muncung kehadapan menunjukkan protes terhadap Danny.

“Ada apa apa lagi yang perlu saya terima sebagai order dari Encik Danny ???” Perli Fyra

“Semestinya ada, ni petang karang, awak balik naik apa ???” Lembut Danny bersuara …

“Naik Komuter lah Encik Danny, xkan nak naik Mercedes SLK 2011 Encik Danny kowt … Lagi mau tanya …”

“Ermmm, as you wish … So, petang nie awak balik naik saya, its an order …” Tegas Danny ketika mengulung hujahnya bersama Fyra …

“Abis tu, Iera macammana pulak ???” Begitu risau ketika Fyra bersuara mengingatkan teman nya itu.

“Xpe, saya dah suruh Farhan hantarkan …” Bersahaja Danny bersuara …

Petang tu, Danny membawa Fyra ke Victoria Station Restaurants di Jalan Ampang.

“Encik Danny nie nak bawak saya ke mana nie ??? Nak culik saya ke ???” Keras suara Fyra ketika itu.

“Ishhhh awak nie, tak teringin nya saya nak menculik awak, dari culik awak, baik saya bawak awak gi rumah tok kadi, kita kahwin terus” Gurau Danny …

“Ishh Encik Danny nie, ke situ pulak dia …”

Mercedes SLK 2011 milik Danny berhenti di hadapan Victoria Station Restaurants.

“Fyra, next time after office hour, please call me Danny or you also allowed to call me Honey if you want” Tegas Danny kepada Fyra.

“The first order I will carry on, but the second one, uweekkkkk” Fyra menjolok tekaknya menandakan loya.

Danny dan Fyra duduk di meja yang bertanda “RESERVED

“Danny, kita salah tempat kowt.. Ni kan dah reserved, kang marah pulak orang..”

“Ermmm ….Xpe Fyra, just relax, BTW, happy birthday yang ke 24 k … Semoga panjang umur murah rezeki”

Aduyaiii, macammana aku boleh lupa hari nie birthday aku, mamat nie pulak boleh tau, siap reserved meja pulak tu, dia nie study tentang aku ke ??? Ishhh, tak mungkin lah, tapi romantik gak mamat nie .. Hihihi ..

“Woiii ahmoi, berangan ke ???” Sergah Danny

“Erkkhhh, xder lah, saja ingat kampung … Huhu” Tipu Fyra.

“This your present, just a simple present for you birthday … Hope you like it …” Hulur Danny sebuah kotak berbungkus sampul berwarna merah jambu.

“Ekhhh, apa nie ??? Susah2 ajer, boleh saya tau, mana awak tau hari nie birthday saya sedangkan awak baru masuk untuk first day kat office tu ??? Lagipun saya baru kenal awak time breakfast tadi ???” Bertalu-talu soalan Fyra kepada Danny.

“Awak memang banyak tanya kan ??? Adalah, that all is my secret … Hihi” Bersahaja Danny menjawap semua soalan Fyra.

“Yelah2, BTW thanks k for celebrate my birthday, I appreciated it … Thanks also for this present” Fyra bersuara sambil mengangkat sedikit kotak yang diberi oleh Danny.

TO BE CONTINUE …


Pensel off ... lalalala

Tuesday, May 3, 2011

Official Facebook Fan Page “Aku Sebatang Pensel”

Perghhh … Dengar memang dah macam artis pulak kan, siap nak ader fanpage ... Hahaha …

03

Takde lah, nak dijadikan cerita, fanpage nie tertubuh (Perghhh… kosakata aku …) disebabkan tahap KEBORINGAN aku mengadap FACEBOOK aku yang xder pape notification sejak kebelakangan ini … Hahaha

So, aku bukan perasan nak jadi artis ke apa ek … Sesaja aje … Nak meluaskan kenalan … Mana tau, friends aku kat facebook FOLLOW blog aku … pergghhh … walauwee … 833 followers … Giler lah … nak jejak 100 pun susah … Hahaha … Jgn kata 100, 50 pun lambat lagi … Uuuwwaaa !!!

21

Huhuhu … Sila abaikan statement di atas k … Hihihi … Saje nak bersedih jap … Hahaha … So, soley soley … Hahaha … (Ishhh, byk sgt tgk HKLBR nie … ) huhu … So apa lagi, jom lah kita men “SUKA – SUKA” bak kata OMPUTIH jom LIKE LIKE fan page ku ini … hihihi …

Ini dia punyer URL lah …

URL : Aku Sebatang Pensel

Ni dia punyer SCREEN CAPTURE lah ….

Image 1


Pensel off ... lalalala

Sunday, May 1, 2011

Post apa tah nie … SELAMAT HARI PEKERJA …

Ermmm … SELAMAT HARI PEKERJA kepada semua yang bekerja sambil membaca blog aku nie … Entry kali nie more kepada berbual kowt … Aku pun tak tau lah nak cakap pasal topic apa … ermmm …
18
Agak2 korang lah, apa best kalau bekerja nie ??? Kalau tak bekerja kan best … Boleh tgk TV, makan, minum, jejalan … takpun tido … Hiihhi
66
Ermmm … tapi kalau tak keje, mana plak nak dapat duit ??? Kang takder duit, orang tak pandang, cakap apa pun tak laku … Lagi2 kalau time nak usya anak dara orang … Kebanyakan tapi tak semua pompuan sekarang pandang duit … Tapi tu yang diorg memang nak … Ermm …
28
Ok3 … Sebelum semua pompuan tembak aku punyer blog, kebanyakan lelaki jugak sama k … So, semua bergantung pada hati kita sendiri … Kita kene cam nak mati cari duit, tetiba pasangan kita boleh pulak cakap,
“honey, belikan handbag GUCCI untuk by boleh ???”
“By, honey lupa bawak wallet lah, bayarkan dulu ek …”
Mesti situasi ini slalu berlaku ??? Bohong lah kalau tak pernah berlaku … then … Hihihi … Separuh mati cari duit, dapat pulak pasangan yang kaki GILETTE … Hahaha … “RABAK PAKCIK RABAK OIIII”
33
So, apa yang boleh aku cuba sampaikan dalam entry kali nie,

CANTIK CANTIK TANJUNG BIDARA,                                                                                  

CANTIK LAGI PANTAI MAHKOTA,                                               

TEPUK DADA TANYA SELERA,                                                                 


PASANGAN KU PILIH TUK BAHAGIA ATAU DERITA.
Pensel off ... lalalala

Wednesday, April 27, 2011

Why ???

Ramai member aku tanya cmnie kat aku …

“Kau ok tak faiz ??? Nape lately ni kau suke wat novel ???”

“Kau nie faiz, time kat kolej, MEQ (Multiple Essay Question) pun kau malas nak buat, sekarang dah pandai nak taip cerpen ???”

Dan macam – macam lagi lah …

So, aku dengan senang hati pun jawab

“WA PUNYA BAPAK, BIKIN INI BLOG UNTUK OLANG SUKA SUKA HATI, LU OLANG SUKA SUKA HATI BIKIN INI BLOG MCAM BLOG LU PUNYA BAPAK”

15

Ekhhh … Bukan cmnie, saja mengila sikit, saya pun dengan senang hati menjawab,

“Ermmm, saja nak hiburkan hati yang kecewa gembira” … Hihihi

Bak kata somebody, LIFE IS SHORT, JUST MAKE IT SWEET …


Pensel off ... lalalala

Monday, April 25, 2011

Cerpenovelis : Life is short, just make it sweet

Errmm, at least aku try jugak … Susah nk ucapkan … Tapi begitu senang untuk ditolak … Tak mengapa … Bak kata dia “Life is short, just make it sweet” …

Takpelah, mungkin aku yang bodoh kowt … Takkan lah pompuan secantik dan selembut itu nak kat aku … Nanti apa pulak yang orang sekeliling kata … Macam Beauty and the beast …

Itu yang sering difikirkan oleh Ikram sejak Aisyah menolak lamaran nya … Aisyah, seorang wanita yang membuat mata Ikram lebam … Ekkhhh ??? Kenapa ???

Jika diingat kembali peristiwa itu, Ikram pasti tersenyum sendirian … Tetapi itu lah saat yang membahagiakan oleh Ikram … Semua terjadi ketika Ikram bersama Razlan sedang berlatih tennis untuk perlawanan peringkat Universiti …

Razlan membalas pukulan bola Ikram dengan laju, dan pada waktu yang sama, Ikram terpandang wajah lembut aisyah tersenyum melihat dia, mungkin ketika itu aisyah tersenyum melihat orang lain, tapi Ikram merasa Aisyah seakan tersenyum kepada nya … akibatnya …

“IKRAM !!!”

GEDEBUKKK !!! Bola tennis yang berkelajuan 120 km/h terkena mata Ikram ...

Ikram pengsan akibat terkejut, bukan sebab bola tennis itu …

Wajah yang terakhir yang diingati oleh Ikram pastinya wajah Aisyah …

Selepas kejadian itu, Ikram terus mencari Aisyah di serata kampus … Akhirnya jumpa juga Aisyah …

“Hai …” Aduhhh … ayat usya apa lah aku mulakan nie …

“Hai … Assalamualaikum … Boleh saya bantu awak ???”

“Ehhh, xpe2 … Saya bukan nak dibantu pun, cuma nak berkenalan …”

“Ekhh, kalau tak silap saya, awak yang hari tu pengsan terkena bola tennis tu kan ??? Hihihi” Gelak Aisyah teringat peristiwa itu …

Wajah sawo matang Ikram berona merah … Hiihihi … Aduyaiii … ingat pulak dia kat aku … Uisshhh … malunyer …

“Awak student jurusan apa ek ???” Ikram cuba nak menutup malunya itu …

“Saya jurusan Perakaunan, awak ???”

“Owhhh, saya Kejuruteraan Awam, patutlah susah nak cari awk …”

“Awak cari saya ???  Buat apa ??”

“Ekkhh, tak2 … bukan cari awak, saja cari cari pasal ngan awak, ekkhh … Bukan bukan … Hihihi” Jawab Ikram dengan gugup … Aduhhh, cam mana aku nak jawab nie

“Hari tu awak buat apa kat gelanggang tennis ?? Nak belajar tennis ke ??” Cubaan pertama Ikram …

“Aah pun, tu yang saja2 tgk kalau ada sapa – sapa yang boleh jadi sifu saya … Nnt saya bayar lah kat dia …” Jawab Aisyah bersahaja …

“Haaa, saya boleh ajar awak, Nak tak ??? Saya ajar awak percuma …” Ikram menambah …

“Percuma ??? Betul ke ??? Nak3x … Agak-agak bila nak mula ??” Aisyah seolah teruja dengan tawaran yang diberi Ikram …

Ikram pun memulakan sesi latihan bersama Aisyah …

Hampir 2 bulan beliau mengajar Aisyah … Hampir setiap petang lah meraka bersama …

Pertandingan Tennis Bercampuran

Anjuran : Persatuan Tennis Kolej Inderapura

Tarikh : 24 April 2011

Yuran : RM 50 / Pasukan

“Aisyah, tengok nie, jom masuk nak tak ?? Mana tau boleh menang ke … Nak tak ??” Pelawa Ikram

“Ermmm, tapi kan saya baru belajar, mana lah reti sangat” Rungut Aisyah kepada Ikram …

“Kita cuba dulu nak tak ???” Ikram cuba sedapkan hati Aisyah …

“Ermm ok …”

Tiba hari pertandingan, Ikram dan Aisyah menunjukkan skill dan kehebatan mereka bersama, gandingan Ikram dan Aisyah digeruni pihak lawan.

Akhirnya, Ikram dan Aisyah merangkul tempat pertama dalam pertandingan itu, Ikram dinobat pemain terbaik lelaki manakala Aisyah pula dinobatkan pemain harapan wanita terbaik.

Awak, jom malam nie kita kuar jap, kita celebrate kemenangan kita, saya belanja awak. Restoran Ikan Bakar Seri Bayu k, kol 8.30, jangan lambat tau ….

Jari Ikram menekan button “Send”

Aisyah membaca SMS itu dan membalas …

Ok, kol 8.30 k … Life is simple, just make it sweet …

Ikram tersenyum, dia sering teringat ayat itu, ayat wajib bagi Aisyah …

“Aku rasa, malam nie aku akan cuba propose dia kowt … Kalau dia tolak, aku janji akan tunggu dia sampai bila bila …” Niat Ikram dihati …

Tepat 8.25, Ikram sudah terpacak dekat restoran, menunggu kehadiran Aisyah, Aisyah mengenakan Baju Cardigan merah dan bertudung pink, dia kelihatan sangat canti dan lembut di mata Ikram ….

“Awak kelihatan cantik hari nie …” Puji Ikram pada Aisyah …

“Thanks, awak pun apa kurangnya, hensem bergaya aje,” Balas Aisyah …

Hidangan pun sampai, ketika makan, mereka berdua senyap tak berkata apa-apa, Ikram memandang wajah ayu milik Aisyah …

Selesai makan, Ikram pun memulakan bicara …

“Aisyah, boleh saya tanya something tak ???”

“Nak tanya apa??”

“Aisyah, agak-agak kalau ada lelaki yang melamar awak, awak menolak tak ???”

“Ermmm, lihat keadaan … Kenapa ???”

“Ermm xder lah, sebenarnya saya sukakan awak, would you be my girlfriend ???” Jelas kata-kata Ikram itu …

“….. Ermmm ….. Ikram, bukan saya tak sudi, bukan ke kita baru berkenalan, lagipun saya tak boleh senang-senang nak tukarkan perasaan saya dari seorang Sifu kepada seorang kekasih …”

“Ermmm, thanks Aisyah” Senyum kelat Ikram terpancar …

“Thanks for everything, ok lah, saya gerak dulu, ada hal pulak.” Tipu Ikram pergi meninggalkan Aisyah …

“Thanks for everything Aisyah, I will make my life as sweet as I can, even i know I can’t make it without you, but i try …” Bisik Ikram di dalam hatinya …

LIFE IS SHORT, JUST MAKE IT SWEET


Pensel off ... lalalala

Monday, April 18, 2011

Cerpenovelis : Berharap ada cahaya

Ermmm, kenapa hari hari aku bukak facebook mesti teringin nak bukak facebook awak ??? aku tau apa yang aku buat macam tak betul … Mencintai dan menyayangi awak dari jauh …
Tapi …
Apa yang boleh aku buat … Kenangan lama sentiasa menghantui aku … Apa awak rasa pabila insan yang awak sayang menolak cinta awak ???
Sedih ???
Malu ???
Itu lah yang aku rasakan … Ermmm, perkara yang terbaik yang patut aku lakukan hanya mencintai awak dari jauh … aku tau itu perkara yang amat bodoh jika difikirkan … Tapi bagi aku itu cara terbaik …
“Cahaya, saya sukakan awak” … Itulah yang sering aku jeritkan dalam hati … Ermmm …
Perkenalan dengan cahaya bermula pabila aku terpandang senyuman cahaya ketika pendaftaran masuk pelajar baru ke kolej.
Selepas sesi pendaftaran selesai, sesi ice breaking pun bermula.
Aku sebagai salah seorang senior di kolej, berbekal kan pakej muka “SINGA” atau garang, dengan sengaja mengenakan cahaya dengan memanggil dia ke pentas dan menyuruh dia memperkenalkan diri.
“NAMA SAYA CAHAYA, ASAL JOHOR …” Ucap cahaya terketar-ketar …
“JOHOR TU BESAR !!! JOHOR BAHAGIAN MANA !?!?!” jerkah ku dengan kasar dipentas ..
Niat dihatiku cume untuk mengenakan dia dan ingin melihat air muka ketakutannya, tetapi silap, cahaya menekup mukanya dan berlari turun kepentas dengan tangis teresak-esak ketandas …
Alamak !!! Aku dah buat silap !!! Aduhh, aku berlari mengejar cahaya, dan menunggu di luar pintu tandas sehingga cahaya keluar …
“CAHAYA, MAAFKAN SAYA, SAYA TAK BERNIAT NAK MARAH AWAK …” Rayu ku terhadap cahaya.
“TAK MENGAPA, AWAK KAN SENIOR, BOLEH BUAT APA-APA YANG AWAK SUKA…”
“TAK TAK, BUKAN ITU MAKSUD SAYA … APA APA PUN, SAYA MINTAK MAAF BEBANYAK … AWAK MAAFKAN SAYA ???” Nyataku sambil membuat muka bersalah …
“TAK PERLU BUAT MUKA BEGITU, SAYA XKISAH PUN”
“SEKEJAP EK CAHAYA …”
Aku mengeluarkan sapu tanganku, dan menulis sesuatu disitu …
maafkan saya cahaya, kalau awak maafkan saya, tolong misscall 2 kali no saya … nanti saya misscall awak balik, eehhh, saya call awak balik … Hihihi … 017 703 2019 …
senior singa awak, faizsh
Aku menyerahkan sapu tanganku pada cahaya dan terus meninggal kan nya …
Malam tu, aku buntu, tak dapat buat apa apa kecuali termenung melihat handphone nokia 5800 xpress music ku menunggu sesuatu yang tak pasti.
Tiba-tiba deringan handphone ku kuat memecah sunyi malam di bilikku … Tapi hanya misscall sahaja … “Cehh, misscall aje …” bisik dalam hati aku … Kali kedua handphone ku berbunyi lagi … Misscall jugak kali nie, aku perhatikan skrin telefon ku, ermmm, 2 misscall dari no tak dikenali … ermmm, ni no johor ni …
Jangan – jangan … CAHAYA !!! Yess … Dia dah maafkan aku … Hihihi … Aku terus call no tu …
Aku bertindak mendiamkan diri untuk memastikan siapa sang empunya nombor bertuah itu …
Lalu …
“Assalamualaikum … Faizsh … Awk ke tu ??? Kenapa diam ???”
“eehh.. Cahaya ke nie ???”
“Ye lah, xkan kilat kowt … Hihihi”
“Ermm, thanks sebab maafkan saya …”
“Thanks thanks jugak, jawab lah salam dulu”
“Hihihi … Lupa plak, waalaikumsalam …”
Kami berbual panjang malam tu, sedikit sebanyak aku mengenali cahaya.
Esoknya, aku berjumpa dengan cahaya di kafe, cahaya cume senyum sahaja dari jauh … Aduhh, luluhnya hati aku tengok senyuman kau nie cahaya … Sapa tak cair oii tengok wajah lembut kacukan cina dan melayu milik cahaya nie … ditambah pulak dengan lesung pipit di pipi dia … Hihi …
Ermmm, hampir setiap malam aku call cahaya …
Dah dekat sebulan dah aku kenal dengan cahaya, aku tekad dalam hati,
“aku mesti beranikan diri nie, at least aku mencuba …”
Aku menaip sesuatu di handphone ku …
“assalamualaikum … Cahaya, jumpa awak kat kafe malam nie kol 9 … Jangan lambat tau …”
Jam menunjukkan kol 8.59 … Ermmm, mana lah cahaya nie … Gertu ku dalam hati …
“Sorry faizsh, cahaya lambat sikit, ada kuiz sikit tadi dalam kelas tadi … Ada apa faizsh nak jumpa cahaya nie ???”
“Ermmm, apa apa hal pun, duduk lah dulu, order air dulu ke … Dia nie, kang saya marah kang, menangis plak … Hihihi”
“Dah mula lah tu nak kenakan orang plak, hihihi … Ermm, ok lah encik singa, saya duduk dan saya order air k … Tapi encik singa kene belanja saya malam nie, sebab saya tertinggal purse saya kat locker tadi … Hihihi ..”
“Xkisah lah cik cahaya … Ermmm, sebenarnya ada benda saya nak cakap nie … Boleh tak cik cahaya ???”
“Aikk ??? Sejak bila pulak kene mintak permission ngan saya kalau nak cakap nie ??? Hihihi …”
“SAYA SUKAKAN AWAK … SAYA SAYANGKAN AWAK … SUDI AWAK JADI TEMAN HIDUP SAYA TAK CAHAYA ??”
Senafas aku melafazkan nya …
Raut wajah cahaya nampak sedikit tidak keruan …
“Sebenarnya faizsh … saya …”
“Ermm, xper lah cahaya … Saya tau awak nak cakap yang awak masih blom bersedia untuk bersama saya atau mungkin awak nak cakap awak cumer anggap saya abang awak … ermmm, xper lah, saya pergi dulu, jangan risau, air saya dah bayar, jumper lagi … assalamualaikum …”
Arghhh … bosan nya, pompuan semua sama … Arghhh !!!
Abis semua barang dalam bilik aku terbang melayang …
Esoknya, aku nampak cahaya kat kolej, aku malas nak bertembung dengan dia … aku pergi ke tandas …
Handphone aku berbunyi, skrin terpapar nama CAHAYA KEHIDUPANKU … Arghhh, malas lah nak angkat … Ermm …
ehh, aduyaii, macammana beg aku boleh tertinggal plak kat kafe ni, harap2 cahaya takder lah kat kafe, fuhhh, nasib baik dia takde, baik aku ambik beg nie, blah cepat2 …
Seminggu aku tak nampak cahaya kat kolej … Mana lah dia pergi nie … Ermm, ahhh, buat apa aku pikirkan dia … Mentah – mentah dia tolak cinta aku … Ermmm, baik aku baca buku nie, final exam dah dekat nie, satu benda pun aku xbaca lagi nie …
Ehhh, cam kenal aje sapu tangan nie, nie macam sapu tangan yang aku bagi kat cahaya aje, cam mane leh ader dalam beg aku nie ??? Ermmm …
Ehh, ader tulis something plak kat sapu tangan nie, ermmm,
sebenarnya faizsh, saya pun sukakan awak, saya pun sayang awak, dan saya sudi jadi teman hidup awak sekiranya awak sudi terima saya yang serba kekurangan nie …
Aku tak perasan mata aku berkristal plak tetiba, cepat2 aku lap, kang xpasal pasal ader yang nmpak plak … tiba – tiba handphone aku berbunyi … ehhh, ada mesej plak …
Tak comel lansung encik singa saya nie menangis … Hihihi
Aku cepat2 mencari cahaya … Rupanya dari tadi cahaya kat belakang aku … Hihihi
“So, awak sudi lah nie ???”
“Sudi apa nyer ??? Hihihi”
“Awak …..”
“Hahaha, xcomey langsung encik singa saya merajuk … Hihihihi … Ermm, jumpa lah mak ayah saya dulu k …”
“Tu pasti punyer … Hiihi …”
Thanks CAHAYA sebab sinarkan hidup saya … Saya bersyukur sangat dengan kehadiran awak … Saya janji tak akan sia-sia kan kehadiran awak dalam hidup saya … Insyaallah …
Pensel off ... lalalala

Thursday, April 14, 2011

Idea Idea Idea …

Mencari idea bukan cam mencari kertas yang telah difail kan mengikut kateogari, tapi cam mencari berlian di timbunan kaca … (acecehh … Ayat aku … Hihihi … Ayat cam terlebih telan xanax plak … Hihi)
15
Errrmmm … Projek apa plak lah kali nie ??? Yang lepas, projek untuk warong burger Rauf, sebelum tu KPJ 30th Anniversary … Errmmm, tak tau lah sangkut ke tak design aku … ermmm …. Xsangkut, apa boleh buat, bukan rezeki … Hihihi …
11
Projek kali nie ??? Actually projek kali nie, xder bnd sgt, cumer nak wat PORTFOLIO untuk CUBE PHOTOGRAPHY aje … Alah, cam album gambar, tapi dalam bentuk buku cam dalam citer LAGENDA BUDAK SETAN, time farid kamil bagi kat lisa surihani … Hihi … Aku nk kasi kat saper plak ??? Awek aku ??? Saper lah yg malang bertuah jadi awek aku ??? Hihihi …
26
Erkkk, aku bukan nk kasi kat awek aku, tapi untuk aku wat koleksi, senang nk tunjuk kat client aku yg nk servis aku … Hihihi … Ermmm … Nnt dah siap, aku tunjukkan lah k … For a while, just let it be in my drawer … Hihihi …
32
Ermmmm ... Apa apa pun, sekarang aku buzy ngn keje full time aku as a nurse … Thats why aku tak byk wat photoshoot outdoor, cmne nk wat, balik umah aje, katil dah menanti … Hihihi … Ermmm …
36
K lah, pensel off … Lalalala
Pensel off ... lalalala

Monday, April 11, 2011

Ok … Lama dah tak update blog

Errmmm … Lama sgt kowt tak update blog nie … Ishh3 … Buzy bebeno lah aku skrg … Mcm2 nak dibuat … Hihihi … Ermmm …. Apa yang nak dihebahkan plak erkk pada entry kali nie ??? Errmmmm ….
Vacation ??? Ermmm … Apa tu erkk ??? Percutian lahh … Hihihi … Last month dah gie USS, ermmm … Maybe awal bulan 6 nie, kalau takde aral melintang, maybe aku ngan member2 nak gi Pulau Besar lah plak … Ermmm …
Snorkelling beb … Besttt tu … Hihihi … Tak sabar2 … Harap2 menjadi lah … Hihihi …
Ok lah, xder idea nie nak bincang kan … K lah, out dulu … bubye …
Pensel off … Lalalala
Pensel off ... lalalala

Wednesday, March 23, 2011

Trip to Universal Studio Singapore with PSH Sport & Recreational Club (19.03.2011)

Woooowwww !!!! Thats only word can i tell to you all …. Hihihi … Memang besttt lah … Hihihi
Memang berbaloii lah bayar RM150, then gi ngn member2 hospital … Memang akan ku repeat lgi lah kan …. Hihi
Malas lah nk tulis panjang2, you all tgk gambar lah k … memang seronok .. hihihi

Ok … gambar ni dalam bus time kat Singapore Imigresen, tgh tggu member2 lain yg gune GROUP PASSPORT check in … Kitorg semua guner PERSONAL PASSPORT, tu yg agak cepat sikit …
IMGP1918
Ok … Ni plak gmbr dalam bus, aku capture handheld ajer, tak tgk pun … Huhuhu … time ni otw nk gi USS lalu Commenwealth Ave West RD …
IMGP1932
Ok … Ni kitorg dah smpi SENTOSA RESORT WORLD … Huhuhu … memang teruja gler time ni … Hihi
IMGP1936
Ok … kitorg dah smpi kat USS … ni kat Basement parking … huhu …
IMGP1940
Ok … ni plak landmark kat USS … So, saper yg smpi kat USS, tak ambik gmbr kat GLOBE ni, memang tak sah lah trip you all … hihihi … Tak caya ??? Tgk bawah ni plak …
IMGP1943
haaaa … tgk, aku pun sempat bergambar depan globe ni … Hihi .. disebabkan GLOBE ni berbentuk bulat, so, aku tak tau mana depan nya, so aku ambik mana2 side lah utk bergambr … Hihihi
IMGP1957
Ok … ni time saya kat HOLLYWOOD … Memang syokk lah, jmp macam2 cosplay … Hihi
IMGP1958
Antaranya …. Charlie Chaplin !!! Hihi
IMGP1960
Ok … Time ni aku dah masuk zone SCI FI CITY …. Kat sini ader ultimate giler babeng punyer ROLLER COSTER !!! BATTLE STAR GALLACTICA roller coster … Hihihi
IMGP1964
Ni lah sebahagian dari roller coster yang aku cakapkan tu … huhuhu … memang menyeramkan lah bunyi dia … hihihi …
IMGP1967
Ok … time ni, aku ngn kekwan dah smpi kat MUMMY RETURN dah … Sempat bergambar ngn cosplay mummy return nie … Nasib baik badan kau tough, kalau tak, mesti xlawa kan kau jadi cosplay … Hihihi …
IMGP1974
Time ni aku ngn kekwan dah smpi kat FAR FAR AWAY …. Tmpt ni bertemakan sebijik negara dalam citer SHREK … Hihi
IMGP1975
As i told you, SHREK !!!! Hihi … And his princess … Hihihi
IMGP1986
FAR FAR AWAY CASTLE !!! This picture I took in HDR Mode k …
IMGP2007
Ok … time ni, we all semua ngah tgk show kat LOST WORLD !! Pergghh, terbaik lah … Hihi … Awek yg bawak bot ni pun agak cunnnn jugak lah … hihihi …
IMGP2016
Tembak2 !!! Tembak !!!! Hihihi … gempak beb show diorg, siap ngn sound system yg memang CAMBEST !! Pekak jap telinga aku … Hihihi
IMGP2025
Time ni pas LOST WORLD show … Perghh, muker semua ngah letih giler, dah lah letih, lapar plak tu … Huhuhu
IMGP2034
Ok … time ni we all semua dalam DONKEY LIVE SHOW !!! memang lawak lah tgk keldai bebual … Ayat yg aku ingat smpi sekarang, “OWHHH, SINGAPULAH !! I AM IN SINGAPULAH !! ..” “WHY I TALK LIKE THAT, IT CALL SINGLISH LAH !!! EVERTHING GOES WELL LAH … HAHAHA !!”
IMGP2051
Time ni, aku kat LIVE, CAMERA, ACTION !! … kat siini they all terangkan cmner they all semua buat filem letop2 cumer kat dalam studio … memang chill lah … Hihihi …
IMGP2076
Huhu, time ni kitorg semua bergambar sambil melompat, memang cool … Hihihi … Penat siot main lompat2 sampai gambar jadi … Hihihi …
IMGP2083
Ok … ni antara gmbr roller coster yg giler babeng tadi … Hihihi
IMGP2115
Pergghh, badan dah sama tinggi, cumer lengan dia ajer tak sma ngn lengan aku, tapi lengan dia sama cam peha aku, so xjadi lah aku berentap ngn dia … Hihihi … Ini antara cosplay yg ader kat Mummy Return … Hihihi …
IMGP2130
Haaaa … satu lagi cosplay yg aku tak tau nama dia … HIhihi … Dia gelak cam OINK OINK cakap kau … Dah lah busuk … tahan aje aku ngn bau dia nie .. hihii …
IMGP2132
Ok … nie pemandangan globe di waktu petang k … tepat jam 1915Hours, semua peserta rombongan berkumpul di depan globe ni dan bernagkat pulang … memang best lah trip nie … Hihihi … Harap diadakan selalu k … Hihihi
Aku sempat candid satu gambar peserta rombongan yg dari awal asyik senyum aje … Hahaha … jan marah ahhh Rosaniza … Hihihi …
IMGP2136
Ok … sebelum menghabiskan entry kali ni, aku ader tips sikit nk bagi kalau you all semua nak gi USS k ..
  1. Bawak baju persalinan lebih sikit, sebab korg pasti akan bermandi peluh punyer … Hihihi
  2. Tukar at least 200 Singapore Dollar … baru korang seronok nk berbelanja .. hihi
  3. Ermmm, kalau korg teringin nk beli souvenier, bawak note kecik ngn pen, so, tulis semua tempat yg korg singgah, apa nak beli, then pas main semua game ngn roller coster, time lagi 1 jam nk balik, baru gi shopping puas2, kalau tak, beg korang mesti berat punyer … Hihihi … melainkan gambar yg diambik time korang main roller coster … Harga dia maybe around 13 dollar kowt … aku pun tak ingat sangat … hihi
Ermmm … K lah, pensel off … lalalala
Pensel off ... lalalala

Monday, March 14, 2011

Ipoh sangat ke ???

Suatu hari, seorang ibu menghantar anaknya yang baru berusia 5 tahun menaiki bas ekspres Kuala Lumpur - Kangar.

Ibu itu berpesan pada pemandu bas "Encik.. tolong tengokkan anak saya ya... Nanti kalau sampai di Ipoh... cakap pada anak saya."
Sepanjang perjalanan, si anak ini cerewet sekali. setiap seminit dia akan bertanya pada penumpang disebelahnya. "Sudah sampai Ipoh belom?" Hari mulai malam dan anak itu masih terus bertanya-tanya.

Penumpang disebelahnya menjawab.. "Tidor aje la.. Belom sampai lagi ni.. nanti kalau sampai saya akan kejutkan!" Tapi si anak tidak mahu diam, dia pergi ke depan dan bertanya pada pemandu untuk kesekian kalinya, "Pakcik.. sudah sampai Ipoh ke belom?"
Pemandu yang sudah keletihan menjawap soalan itu berkata.. "Belom! Tidur aja la! Nanti kalau dah sampai kat Ipoh.. pasti dikejutkan..!"

Kali ini, si anak tidak bertanya lagi, dia tertidur nyenyak sekali. Kerana suara si anak tidak kedengaran lagi.. semua orang di dalam bas lupa pada si anak, sehingga ketika sampai di Ipoh.. tidak ada seorang pun yang membangunkannya.
Hinggalah melepasi Alor Setar.. si anak masih tertidur dan tidak bangun-bangun. Tersedarlah si pemandu yang dia lupa membangunkan si anak.
Lalu ia bertanya pada para penumpang.. "Encik-encik dan puan-puan sekalian.. bagaimana ni.. perlukan kita hantar semula anak ini?"

Para penumpang pun merasa bersalah kerana turut melupakan si anak dan setuju menghantar si anak kembali ke Ipoh...
Maka berpatah kembalilah rombongan bas itu menuju ke Ipoh.. Sesampai di Ipoh... si anak dibangunkan. "Nak! Sudah sampai di Ipoh! cepat bangun!" Kata Pemandu..
Si anak bangun dan berkata.. "Oh sudah sampai ya!" lalu si anak pun membuka beg pakaiannya dan mengeluarkan nasi bungkusnya..

Seluruh penumpang kehairanan... "Bukankah kamu hendak turun di Ipoh?" tanya pemandu kebingungan.
"Tidak lah.. mama saya pesan.. kalau sudah sampai di Ipoh.. saya boleh makan nasi bungkus ni!"
800px-Nasi_bungkus
Hahaha … Ok lah, pensel off … lalalala
Pensel off ... lalalala

Saturday, March 12, 2011

Kuliah Agama punyer pasal dah …

Suatu petang selepas pulang dari kuliah agama di surau si isteri menceritakan apa yang didengarnya dalam kuliah tersebut kepada suaminya.
'Abang, abang nak tau tak, ustaz kata bila suami dan isteri itu bersatu/bersetubuh kan bang, dengan cara yang betul dan menjaga syarat yang betul maka pasangan tersebut akan mendapat pahala sama seperti membunuh 10 ekor atau beberapa ekor syaitan'.
Kata si suami 'yerr kerr?' Tak apa malam ni malam Jumaat, masa yang sesuai untuk bunuh syaitan kan , betul tak sayanggg? sambil ketawa..
Isteri hanya tersenyum panjang.

Selang dua hari kemudian, si isteri berkata: 'banggg, jom kita bunuh syaitan... bang'.
Si suami tersenyum panjang.
Selang dua hari kemudian, si isteri berkata:'banggg, jom kita bunuh syaitan... bang'. 'takpe...tunggulah malam'.
Esoknya si isteri berkata:'banggg, jom kita bunuh syaitan...bang' .Si suami diam sambil mengangguk lemah.
Esoknya si isteri berkata 'banggg, jom kita bunuh syaitan... '.
Si suami tiba - tiba marah dan berkata ...........
'Ayang nie nak bunuh syaitan ke atau nak bunuh abang'

hahahahaha.....
assist05_070814a
Pensel off ... lalalala

Thursday, March 10, 2011

Ermmm …

Ramai yg tanya, nape blogheader kali nie ader gambar makanan …???? Hihihihi …
07
Nak tau ke sebab apa ??
Sebab ni lah makanan yang membuatkan faiz FALL IN LOVE kat secret recipe … Hihihi
Bukan ngan waiter ke apa, tapi ngan makanan dia lah …
Hihihihi ….
13
Besttt tu … Nyam3x…
Ni cam nk gi SECRET RECIPE plak arini … hihihi
Ok lah, pensel off …. lalalalala
Pensel off ... lalalala

Saper suker pergi 7-Eleven ???

Kejadian ini berlaku di Maternity Ward di sebuah hospital swasta di ibu negara.
Terdapat 4 orang suami yang sedang menunggu isteri masing-masing melahirkan anak.

Seketika kemudian, keluar seorang jururawat dan menghampiri lelaki yang pertama.
Jururawat: Tahniah, anda memdapat anak kembar dua.
Suami 1: Wow... Sedang eloklah tu. Saya bekerja di Menara Berkembar, KLCC.
Dua ketika kemudian, jururawat tersebut keluar dan menghampiri lelaki yang kedua.

Jururawat: Tahniah, encik mendapat kembar tiga.               
Suami 2: Menakjubkan kerana saya memang bekerja di TV3.
Tiga ketika kemudian, jururawat tersebut keluar lagi dan menghampiri lalaki yang ketiga.

Jururawat: Tahniah, encik mendapat kembar empat.            
Suami 3:Apa? Empat? Oooo.. agaknya sebab sya bekerja di 4 season hotel kot....

Kelihatan lelaki yang keempat begitu gelisah. Lalu datang jururawat tersebut.
Jururawat: Encik.. kenapa begitu gelisah? Isteri encik pasti selamat kerana hospital ini merupakan yang terbaik di KL.

Suami 4:Saya tidak dapat bayangkan bagaimana seksanya isteri saya.
Jururawat: Kenapa?
Suami 4: Saya bekerja di 7-Eleven ....
7Eleven
Pensel off ... lalalala

Monday, March 7, 2011

Basahkan gusi korang jap …

Seorang pesakit mental cuba membunuh dirinya dengan terjun ke dalam sebuah sungai tetapi berjaya diselamatkan oleh seorang pesakit mental yang lain pula. Tidak lama kemudian pesakit yang menyelamatkan temannya itu dipanggil oleh doktor yang merawat mereka.
Doktor: Hari ini saya ada dua berita baik utk awk.satu berita baik,dan 1 lgi berita buruk.
Pesakit mental: Apa dia doktor?
Doktor: Pertama sekali,tahniah kerana awak dah menunjukkan tanda-tanda hampir sembuh dpd penyakit awak kerana awak telah meyelamatkan seorang pesakit yg cuba membunuh diri semalam. Berita buruk pula, pesakit yg awak selamatkan itu didapati telah menggantung dirinya selepas awak selamatkan semalam. Malang sungguh.
Pesakit mental: Oh! begitu rupanya. Sebenarnya saya yang menggantungnya supaya dia kering dgn cepat..hee..
Doktor: #@**_!!*&^_#!@#$%^&*()
1010[3]10[7]10[9]10[9]10[9]10[9]10[9]

Ok lah, pensel off … lalalala

Pensel off ... lalalala