Members of Pensel

Tuesday, May 17, 2011

Sekelip Kasih (Part I)

FYRA !!!

Jeritan terakhir aku kepadanya sebelum aku pengsan …

Sedarku dari lena, pelbagai wayar dan berjenis tiub di badanku … Kenapa ??? Dimana ??? Fyra !!! Keayuan wajah tunangku berlegar – legar kotak pemikiranku …

“Syukur Danny, kau dah sedar …” Ujur Farhan kepadaku …

“Paan, mana Fyra paan ??? Mana Fyra ??? Aku nak jumpa dia …”

Hanya titisan airmata pejuang dialirkan oleh Farhan …

“Perlukah aku memberitahu perkara sebenar dalam keadaan Danny sebegini ??? Arghh … Biarkan Danny sihat dahulu lah …” Bisik Farhan didalam hati …

“Fyra ada diluar … Kau rehat dulu k … Nanti kau dah sihat, Fyra datang melawat kau k …” Ucap Farhan kepada sahabatnya itu …

“Hye … Macam pernah saya jumpa awak, tapi kat mana nya kita pernah jumpa ??? By the way, nama saya Danny. awak ???” Senyum manis Danny dilemparkan pada gadis dihadapannya itu ….

“Kalau nak mengurat pun, gunalah style baru, ini tak, old school lah cara tu …” Ujur Fyra diiringi gelak tawanya bersama rakan sekerjanya …

Berona merah pipi Danny ketika itu …

“Ermmm, senang lah keje saya kalau awak dah tau niat saya, memang saya nak mengurat awak, this my card, if you dont mind, you may call it, otherwise just misscall k … Bye ..” Kata – kata yang begitu yakin dilontarkan oleh Danny walaupun setelah ditertawakan oleh Fyra …

Tercengang seketika melihat keyakinan Danny sebegitu … Sebenarnya di hati kecilnya juga sudah sedikit tertawan dengan wajah kacukan Pan Asia milik Danny … Kacaknya dia … Hihi

“Babe, hensem jugak mamat mat salleh celup tadi ek … Ok tak kalau …” belum sempat Fyra menghabis ayatnya itu, Iera menyampuk …

“Hensem beb, sekali tengok dah macam Q yang hero BLOGGER BOY tu beb, baik kau rembat cepat, kalau kau lambat, maknanya pat pat siku lipat, sapa cepat dia dapat lah … Hahaha”

“hishhh kau nie Iera, kalau muka ajer hensem, hati busuk cam tong sampah, buat apa …” Celah Fyra …

“Kau nie pun, jangan lah cepat sangat nak melatah, kenal lah dulu dengan mamat tadi, mana tau dia baik orangnya … Huhu, kalau kau taknak, bak sini kad dia bagi aku …” Tangan Iera pantas ingin mengambil kad ditangan Fyra, namun tangannya ditampar lembut oleh Fyra …

“Ouchhh, haaa … Eleh, suka lah tu, konon … huhh …” Rajuk ibarat kanak – kanak tadika beserta mulutnya muncung ibarat Donald Duck …

“Dah lah iera, jom masuk office, kang lambat, kene potong plak gaji kita …Hihi” Pelawa Fyra kepada teman sepermainannya dari kecil …

Hye mat salleh celup …

Iphone 4 milik Fyra ditaip laju, lalu dihantar ke nombor yang tertera di kad yang diberi oleh Danny sebentar tadi …

Hye ahmoi senget … Kenapa, dah cair ke ngan keKACAKAN saya ??? Hihihi …

Please lah, xder maknenyer … FYI saya xminat sgt omputih … Huhh

Hope so, mimpikan saya k … Smile with tongue out

Yaaahhh, maybe, as my nightmare … Huhh …

Ahhaa … as your sweet nightmare … Hihi

“Ok semua, minta perhatian, saya nak memperkenal kan CEO baru kita penganti kepada Dato’ Mazlan, iaitu Mr.Danny … Anak sulung kepada Dato’ Mazlan ...” Pengumuman itu dibuat oleh Farhan, pekerja yang paling lama berkhidmat dalam syarikat Teraju Bina milik Dato’ Mazlan.

Air Milo suam dihirup perlahan …

“Hye, nice to meet you all …” Ujur Danny kepada semua staff syarikat ayahnya …

“Fyra, tengok tu …” Pelawa Iera sambil menunding jarinya kearah Danny …

Opah mak ekau men mercun pom pom … “ Latah Fyra apabila melihat Danny

Latah Fyra menarik perhatian semua rakan sekerjanya … Senyap sebentar pejabatnya itu …

“You, please come to my office now !! Its an order !!!” Herdik Danny dari jauh …

Tertelan sebentar melihat wajah serius milik Danny …

Dia nie ke yang aku kenal tadi ??? Ermm … takpe lah … Masuk je lah, nie kan office bapak dia …

“Next time, kalau nak melatah, rendahkan sikit volume suara awak tu, dah macam tertelan speaker dah suara awak tadi …” Danny menegur Fyra.

Sememangnya dari dulu, Danny memang pantang sekiranya ada orang melatah dihadapannya.

“Baik Boss … Huhh” Muncung kehadapan menunjukkan protes terhadap Danny.

“Ada apa apa lagi yang perlu saya terima sebagai order dari Encik Danny ???” Perli Fyra

“Semestinya ada, ni petang karang, awak balik naik apa ???” Lembut Danny bersuara …

“Naik Komuter lah Encik Danny, xkan nak naik Mercedes SLK 2011 Encik Danny kowt … Lagi mau tanya …”

“Ermmm, as you wish … So, petang nie awak balik naik saya, its an order …” Tegas Danny ketika mengulung hujahnya bersama Fyra …

“Abis tu, Iera macammana pulak ???” Begitu risau ketika Fyra bersuara mengingatkan teman nya itu.

“Xpe, saya dah suruh Farhan hantarkan …” Bersahaja Danny bersuara …

Petang tu, Danny membawa Fyra ke Victoria Station Restaurants di Jalan Ampang.

“Encik Danny nie nak bawak saya ke mana nie ??? Nak culik saya ke ???” Keras suara Fyra ketika itu.

“Ishhhh awak nie, tak teringin nya saya nak menculik awak, dari culik awak, baik saya bawak awak gi rumah tok kadi, kita kahwin terus” Gurau Danny …

“Ishh Encik Danny nie, ke situ pulak dia …”

Mercedes SLK 2011 milik Danny berhenti di hadapan Victoria Station Restaurants.

“Fyra, next time after office hour, please call me Danny or you also allowed to call me Honey if you want” Tegas Danny kepada Fyra.

“The first order I will carry on, but the second one, uweekkkkk” Fyra menjolok tekaknya menandakan loya.

Danny dan Fyra duduk di meja yang bertanda “RESERVED

“Danny, kita salah tempat kowt.. Ni kan dah reserved, kang marah pulak orang..”

“Ermmm ….Xpe Fyra, just relax, BTW, happy birthday yang ke 24 k … Semoga panjang umur murah rezeki”

Aduyaiii, macammana aku boleh lupa hari nie birthday aku, mamat nie pulak boleh tau, siap reserved meja pulak tu, dia nie study tentang aku ke ??? Ishhh, tak mungkin lah, tapi romantik gak mamat nie .. Hihihi ..

“Woiii ahmoi, berangan ke ???” Sergah Danny

“Erkkhhh, xder lah, saja ingat kampung … Huhu” Tipu Fyra.

“This your present, just a simple present for you birthday … Hope you like it …” Hulur Danny sebuah kotak berbungkus sampul berwarna merah jambu.

“Ekhhh, apa nie ??? Susah2 ajer, boleh saya tau, mana awak tau hari nie birthday saya sedangkan awak baru masuk untuk first day kat office tu ??? Lagipun saya baru kenal awak time breakfast tadi ???” Bertalu-talu soalan Fyra kepada Danny.

“Awak memang banyak tanya kan ??? Adalah, that all is my secret … Hihi” Bersahaja Danny menjawap semua soalan Fyra.

“Yelah2, BTW thanks k for celebrate my birthday, I appreciated it … Thanks also for this present” Fyra bersuara sambil mengangkat sedikit kotak yang diberi oleh Danny.

TO BE CONTINUE …


Pensel off ... lalalala

No comments:

Post a Comment