Members of Pensel

Monday, February 28, 2011

Pernah rasa tertinggal kunci rumah tak ???

Aku selalu kene camnie kalau keje shift hari sabtu atau ahad coz my parent balik umah lagi satu, then aku terpaksa jadid bujang jap … Hihihi … Ye ye ajer kuar umah, terus tekan padlock … hahaha … Careless tol … Nape aku up entri ni ??? Sajer … Sebagai peringatan sesama kita … hiihihi …
89
53170_funny-illustrated-cartoon23
K lah. pensel off … lalalala
Pensel off ... lalalala

Sunday, February 27, 2011

Pernah tak korang raser cam nak diet ???

Mesti korang semua pernah rase cam nk diet kan ??? Ermm … Antara tak nak MAKAN lah … nak JOGGING sampai tercabut kepala lutut lah … Ermm … How about LIPOSUCTION ??? Hihihi …
74
What is LIPOSUCTION ????
Liposuction, also known as lipoplasty ("fat modeling"), liposculpture suction lipectomy or simply lipo ("suction-assisted fat removal") is a cosmetic surgery operation that removes fat from many different sites on the human body. Areas affected can range from the abdomen, thighs and buttocks, to the neck, backs of the arms and elsewhere.
20
Hihihi …. Tu lah maksud liposuction … Tapi nape aku bangkitkan isu nie ??? (aku tak terlintas pun niat k nak buat procedure ni … Hihihi)
Ok lah, ni antara contoh gambar yang boleh korang semua renungkan apa tu liposuction dan pemakanan tak seimbang rakyat malaysia sekarang k … Huhuhu
53170_funny-illustrated-cartoon22
Ok lah … Pensel off … lalalala
Pensel off ... lalalala

Saturday, February 26, 2011

ESS dah kuar beb …

Shuker2 … ESS dah kuar beb … Apa tu ESS ??? Sila rujuk artikel di bawah ek .. Hihihi
07
Perghhh … Hati xmacam berkobar kobar plak nak beli gadget … Hihihi … Apa ek nk beli ??? Ermmm ….
18
Aku punyer target yang masih blom tercapai dek akal ku ini adalah ….
  • iPhone 4 …
  • Speedlite for my DSLR …
  • Sport Bodykit for my lovely HONDA …
Ermmm … Memang banyak kalau disenarai kan … Tapi xpelah, pelan – pelan kayuh … Mesti dapat punyer …
29
Ermmm … Yang pasti, bulan 3 ni, aku nak ikut rombongan SRC Hospital aku gi Universal Studio Singapore (USS) …. Huhuhu ….
16
Ermmm … Dulu plan ngan yang tersayang, dah tak sayang – sayang lagi … Hihihi … Meaning ??? Dah putus lah u’all ni …
28
Arghh, persetan kang semua nie … Aku masih muda, masih single mingle untuk mencari yang terbaik sebagai pasangan hidup … Hahaha … Erkkk … apa aku merepek ni … Hihi … Xmau citer tentang cinta k .. Citer tentang lain … Bikin hati punah menderita ajer … Hihihi … Bertambah stress lagi dibuatnya … Hihihi
50
So, nnt kalau ader update untuk USS story, aku akan upload gambar k … Yang terbaik punyer … Huhuhu …
51
Ok lah, pensel off … lalalala
Pensel off ... lalalala

Tuesday, February 22, 2011

Lagi 2 hari … Hihihi

Apa yang lagi dua hari ni ??? Hihihi …
27
Adalah … Mana leh bgtau … nanti kene “PAW” plak ngan korang semua … Hihihi
45
Errmmm … Kalau bebudak hospital ni, slalu nya diorg akan cakap cmni … “Weiii, ESS dah kuar lah … Hahaha”
04
Apa tu ESS ???
15
ESS tu … Ermmm … apa ek ??? Employee & Manager Self Service … Ekkk ???? Btol kowt … hihi
12
Nak dipendekkan lagi lah story nie, GAJI LAGI 2 HARI NAK MASUK !!!! Hahaha …
03
P/S : Ehhhh, kenapa entry kali nie, penuh ngan icon ajer nie ??? Hahaha … Maybe nak mengambarkan apa yang aku sedang cakap kowt … hihi
Ok lah, pensel off … lalalala
Pensel off ... lalalala

Bila berlakunya salah faham @ Miscommunication ….

Ok lah, korang pernah dengar tak tentang topic salah faham ni ??? Ermmm, omputih cakap miscommunication ??? Huhu ..
104
Ermmm, ok lah, Pensel pun malas nk tulis panjang2, so, contohnya kat bawah ni k …
05
John, anak kepada pemilik syarikat pengedar kereta berjenama di german ini melanjutkan pelajaran dalam bidang perubatan di Manipal India.
Maka, ayahnya begitu berbangga dan menghadiahkannya sebuah kereta model lamborghini gallardo kepada anaknya. John begitu berbangga memandu kereta itu ke kuliah setiap hari.
Tetapi selepas sebulan, John menghantar email kepada ayahnya.
Ke hadapan ayahku yang tersayang,
John begitu teruja memandu lamborghini gallardo setiap hari ke kuliah setiap hari, tetapi John berasa amat malu kerana semua rakan- rakan John dan semua pensyarah John datang ke kuliah menaiki keretaapi tiap tiap hari, John amat malu dengan mereka lah ayah ...
Keesokkan harinya, ayah John membalas semula email anaknya itu …
Ke hadapan anakku yang tercinta, John
John tak usah risau terhadap masalah itu, ayah sudah masukkan 2,000,000,000 EUR ke akaun John untuk john membeli keretaapi, dan ingat, jangan malukan keluarga kita.
So, itulah salah satu cerita tentang SALAH FAHAM@MISCOMMUNICATION ok … Semoga hidup kita dihindari dari salah faham ok … Amat lah berbahaya … Hihihi …
Tapi dalam kes john nie, memang tak bahaya, tapi BAHAGIA beb … hahaha …
16
Ok lah, pensel off … lalalalala

Pensel off ... lalalala

Sunday, February 20, 2011

Novelis Muzikal–Itu Yang Pasti

Hati seorang lelaki yang cekal menempuh cinta yang dinafikan oleh seorang wanita yang amat dicintai dan disayangi. Berdasarkan separuh dari cerita sebenar, maka terhasillah sebuah Novelis Muzikal, “ITU YANG PASTI”.
Ok lah, pensel off … lalalala
Pensel off ... lalalala

Friday, February 18, 2011

What the “BUZY” shift lah this evening … Haha

Macam biasalah, keje makan gaji ni kan .. Kene lah keje ikut jadual, lainlah kalau company yang aku keje ni, bapak aku yang punyer .. hahaha …
27
Perghhh, pas solat jumaat, terus aku berebut start motor, terus lah ke tempat keje … As I thought, sesampai ajer tempat keje aku (ACCIDENT & EMERGENCY DEPARTMENT) …. Perghhh … berlambak lah siot patient yang ngah waiting for consultation … Arghhh …. mood untuk keje dah down kepada 80% … Ishhhh …
15
Ermmm …. Macam biasalah, before masuk keje, kene lah make up dulu … (Bukan make up macam pompuan k … just put some wax on my hair, and spray some perfume on my skin … ) Hihihi …
40
Terus lah masuk keje, keje punyer keje, perghh … lotih den … macam apa patient ramai nk mampuihhh … tapi yang buat aku geram sangat adalah kes ni …. jap ekhh, aku ingat balik …
Ada sorang ahmoi ni, bawak mak dia untuk follow up ngan specialist, so dia pun bawak lah mak dia masuk emergency department, kebetulan aku lalu situ, dia tegur …
Madam A : Hallo sir, today my mum will follow up with Dr.L, but we dont want to wait so long, may u ask your emergency doctor to refer her to Dr.L, so we no need to que up so long ….
Aku time tu dah berangin abis lah, mana tak nyer, patient yang patut aku treat as emergency ngah berduyun- duyun masuk, aku pun ngan penuh kesopanan dan kesusilaan, cakap lah kat madam tu …
Aku : Sorry madam, just for your information, now you are in emergency department, so what we can do, we will sorting the patient first according his or her condition, then we will call you, if you want to follow up with Dr.L, you may go to clinic to take the number .. But if you want us to treat you as emergency cases, you need to wait for a while till we call your name, is’t ok for you ???
Madam A : Errmmm … ok …
Panas giler hati aku ngan orang macam ni, maner tak nyer, patient dah lah ramai nk mampuih kat A&E … dia sedap2 datang A&E, nak potong que guner style tu … chittt … nak ajer aku ambik monitor komputer, baling kat dia … hahahahaha ,.. (Faiz …. maintain your profesionalism … Hihihi )
31
Hihihi … Ok lah … Pensel off … lalalalala

Pensel off ... lalalala

Thursday, February 17, 2011

Kene on9 ke bila blog ???

Dgr aje post tittle kali nie, cam ngeri kan ??? (Ngeri ker ??? Hahaha ... xpun ...)
Actually, ramai member2 aku tanya, kau ni faiz, kau blog guner apa ek dari dulu ?? (Actually dulu aku memang blogger, tapi bukan typist blogger, more pada business blogger lah ...)
Aku dengan rela hati campur gundah gulana pun jawab ... aku guner window live writer lah ... Huhuhu ...
So, cam biasa lah, mesti lah ader soalan yang selanjutnyer dari member aku, hahaha ... (xmacam kepoh plak member aku nie, gurl lah katakan ,.. Jgn marah ek blogger blogger yang berjantina GURL ) Haha ..
So, aku jawab lah, "AISSSHHH, MANA ADER, XLARAT LAH AKU NAK BUAT KAN, STREAMYX KAT UMAH TU PUN AKU BAYAR HALF2 NGAN PARENT AKU ... HIHIHI"
Actually, (wahhhh, speaking plak tetiba ... ), guner live writer ni, xpayah online pun, offline pun leh type ... tapi as a draft aje lah kalau OFFLINE, nk PUBLISH kan, guner ONLINE lah k ...
Yang best nya WLW ni, korang leh PREVIEW dulu cmner keadaan sebenar kat blog korang bentuk post korang even korang OFFLINE ... pastu. leh edit2 gambar sikit2 ... Kalau kat blogspot, cam xleh aje, tu yang aku hampir menyerah kalah tu time blog AKU SEBATANG PENSEL xleh diimport ke dalam WLW nie .. Hihihi ...
So, atas dasar keprihatinan sebagai BLOGGER AMATUER, aku pun dengan rela nya memberi link untuk download WINDOW LIVE WRITTER ni ... yang penting, link ni link pada product yang ORIGINAL lagi tu ... hihihi ...
Ok lah, pensel off .... lalalalala
LINK - WINDOW LIVE ESSENTIAL 2011
P/S - Dalam window live essential ni, memang dah ader WLW, tapi dalam pakej download ni, memang byk software, terpulang lah pada korang nk ke taknak k ... bye
Pensel off ... lalalala

Tuesday, February 15, 2011

Hahaha … Just like that ??? Hihi

Susah – susah aje … (Bak kata ada sorang budak AF2) hihihi .. Mana tak nyer, nak tau tak pahal aku xleh add account aku dalam WLW 2011 ??? Nak tau ??? Nak tau ke ??? Hihihi …
Sebab aku tak VERIFY email akusebatangpensel@yahoo.com aje … Hahahaha …. Buat susah hati ajer … Kesian kat blog aku yang satu lagi tu … Blog satu lagi ???? Meaning ????
Sebenarnya, AKU SEBATANG PENSEL ni blog personal aku yang kedua, first tu JARI PENA, disebabkan aku xleh nak import kat dalam WLW ni, so aku ingatkan, ada masalah ngan blog JARI PENA, so, aku terus DELETE … Hihi, pastu aku terus lah buat AKU SEBATANG PENSEL … Rupenyer, sama aje … Tu yang aku really pelik … Hahaha …
Aku terus check2 … update WLW 2009 ke WLW 2011 … pun sama xleh import gak, pastu aku terus pikir, apa masalahnyer … pikir punyer pikir, sampai tertido .. hihihi … (sebenarnyer memang nk tido .. bru blik keje shift malam) hihi … Bangun je dari tido, dapat ilham untuk VERIFY EMAIL
Tup2 … pas verify email, aku pun bukak lah WLW 2011, perghhh … sekali boleh import kan … YABEDABEDOOOOO!!!! Hihihi …. So, aku boleh lah memBLOGkan diri secara OFFLINE mahupun ONLINE … Hihihi ….
Moral Of The Story : Periksa dahulu betul-betul, jangan nak terus buang aje benda yang salah ataupun rosak … hihihi … Owhhhh JARI PENA …. Maafkan hamba … Hihihi … Xperlah … AKU SEBATANG PENSEL pun gerek gak pe .. Hihihi …
Ok lah, pensel off … lalala
Pensel off ... lalalala

Ke"TENSION"an terhadap window live writer !!!

Arghhhh ... window live writer (WLW) ni cam **** plak ngan aku kan ... elok sangat lah tu ... aku tengah mood BLOGGING di tahap MASTER ni .. bleh kau nk reject approval aku nk blogging secara OFFLINE plak kan ...

Nape aku cakap cmni ???

Xderlah, bukan xbest blogging time ONLINE, tapi kekadang mana tau, idea blogging datang time OFFLINE, so, senang lah aku meMUNTAH kan idea2 ni ... Haha ...

So, sesapa leh tolong aku ni ??? Aishhhh ....

Ni screenshot dia ...


Ok lah, pensel off .... lalalala
Pensel off ... lalalala

Ermmm ... Aku Sebatang Pensel ???

Ermmmm .... Apa pasal lah nama blog ni macam kelakar ajer ??? Sebenarnya, time aku cari idea nak bagi nama kat blog nie, teringat plak time2 sekolah dulu, selalu buat apa tu, karangan tentang objek, apa tu nama format dia, ermmm ... autobiografi ??? Ahhh, entah lah ... Hihihi

So, dengan sebulat suara, aku sebagai pemegang mohor mohor besar blog ni atau atas dasar keprihatinan untuk memBLOG kan diri, aku setuju untuk menamakan "BABY" aku ni, sebagai ...


So, hope you all enjoy k .. Kalau rasa cam "GOOD GOOD" aje blog aku ni, nasihat aku, korang tekan lah button ALT+F4 k ..

Ok, pensel off ... lalala




Pensel off ... lalalala