Members of Pensel

Wednesday, March 23, 2011

Trip to Universal Studio Singapore with PSH Sport & Recreational Club (19.03.2011)

Woooowwww !!!! Thats only word can i tell to you all …. Hihihi … Memang besttt lah … Hihihi
Memang berbaloii lah bayar RM150, then gi ngn member2 hospital … Memang akan ku repeat lgi lah kan …. Hihi
Malas lah nk tulis panjang2, you all tgk gambar lah k … memang seronok .. hihihi

Ok … gambar ni dalam bus time kat Singapore Imigresen, tgh tggu member2 lain yg gune GROUP PASSPORT check in … Kitorg semua guner PERSONAL PASSPORT, tu yg agak cepat sikit …
IMGP1918
Ok … Ni plak gmbr dalam bus, aku capture handheld ajer, tak tgk pun … Huhuhu … time ni otw nk gi USS lalu Commenwealth Ave West RD …
IMGP1932
Ok … Ni kitorg dah smpi SENTOSA RESORT WORLD … Huhuhu … memang teruja gler time ni … Hihi
IMGP1936
Ok … kitorg dah smpi kat USS … ni kat Basement parking … huhu …
IMGP1940
Ok … ni plak landmark kat USS … So, saper yg smpi kat USS, tak ambik gmbr kat GLOBE ni, memang tak sah lah trip you all … hihihi … Tak caya ??? Tgk bawah ni plak …
IMGP1943
haaaa … tgk, aku pun sempat bergambar depan globe ni … Hihi .. disebabkan GLOBE ni berbentuk bulat, so, aku tak tau mana depan nya, so aku ambik mana2 side lah utk bergambr … Hihihi
IMGP1957
Ok … ni time saya kat HOLLYWOOD … Memang syokk lah, jmp macam2 cosplay … Hihi
IMGP1958
Antaranya …. Charlie Chaplin !!! Hihi
IMGP1960
Ok … Time ni aku dah masuk zone SCI FI CITY …. Kat sini ader ultimate giler babeng punyer ROLLER COSTER !!! BATTLE STAR GALLACTICA roller coster … Hihihi
IMGP1964
Ni lah sebahagian dari roller coster yang aku cakapkan tu … huhuhu … memang menyeramkan lah bunyi dia … hihihi …
IMGP1967
Ok … time ni, aku ngn kekwan dah smpi kat MUMMY RETURN dah … Sempat bergambar ngn cosplay mummy return nie … Nasib baik badan kau tough, kalau tak, mesti xlawa kan kau jadi cosplay … Hihihi …
IMGP1974
Time ni aku ngn kekwan dah smpi kat FAR FAR AWAY …. Tmpt ni bertemakan sebijik negara dalam citer SHREK … Hihi
IMGP1975
As i told you, SHREK !!!! Hihi … And his princess … Hihihi
IMGP1986
FAR FAR AWAY CASTLE !!! This picture I took in HDR Mode k …
IMGP2007
Ok … time ni, we all semua ngah tgk show kat LOST WORLD !! Pergghh, terbaik lah … Hihi … Awek yg bawak bot ni pun agak cunnnn jugak lah … hihihi …
IMGP2016
Tembak2 !!! Tembak !!!! Hihihi … gempak beb show diorg, siap ngn sound system yg memang CAMBEST !! Pekak jap telinga aku … Hihihi
IMGP2025
Time ni pas LOST WORLD show … Perghh, muker semua ngah letih giler, dah lah letih, lapar plak tu … Huhuhu
IMGP2034
Ok … time ni we all semua dalam DONKEY LIVE SHOW !!! memang lawak lah tgk keldai bebual … Ayat yg aku ingat smpi sekarang, “OWHHH, SINGAPULAH !! I AM IN SINGAPULAH !! ..” “WHY I TALK LIKE THAT, IT CALL SINGLISH LAH !!! EVERTHING GOES WELL LAH … HAHAHA !!”
IMGP2051
Time ni, aku kat LIVE, CAMERA, ACTION !! … kat siini they all terangkan cmner they all semua buat filem letop2 cumer kat dalam studio … memang chill lah … Hihihi …
IMGP2076
Huhu, time ni kitorg semua bergambar sambil melompat, memang cool … Hihihi … Penat siot main lompat2 sampai gambar jadi … Hihihi …
IMGP2083
Ok … ni antara gmbr roller coster yg giler babeng tadi … Hihihi
IMGP2115
Pergghh, badan dah sama tinggi, cumer lengan dia ajer tak sma ngn lengan aku, tapi lengan dia sama cam peha aku, so xjadi lah aku berentap ngn dia … Hihihi … Ini antara cosplay yg ader kat Mummy Return … Hihihi …
IMGP2130
Haaaa … satu lagi cosplay yg aku tak tau nama dia … HIhihi … Dia gelak cam OINK OINK cakap kau … Dah lah busuk … tahan aje aku ngn bau dia nie .. hihii …
IMGP2132
Ok … nie pemandangan globe di waktu petang k … tepat jam 1915Hours, semua peserta rombongan berkumpul di depan globe ni dan bernagkat pulang … memang best lah trip nie … Hihihi … Harap diadakan selalu k … Hihihi
Aku sempat candid satu gambar peserta rombongan yg dari awal asyik senyum aje … Hahaha … jan marah ahhh Rosaniza … Hihihi …
IMGP2136
Ok … sebelum menghabiskan entry kali ni, aku ader tips sikit nk bagi kalau you all semua nak gi USS k ..
  1. Bawak baju persalinan lebih sikit, sebab korg pasti akan bermandi peluh punyer … Hihihi
  2. Tukar at least 200 Singapore Dollar … baru korang seronok nk berbelanja .. hihi
  3. Ermmm, kalau korg teringin nk beli souvenier, bawak note kecik ngn pen, so, tulis semua tempat yg korg singgah, apa nak beli, then pas main semua game ngn roller coster, time lagi 1 jam nk balik, baru gi shopping puas2, kalau tak, beg korang mesti berat punyer … Hihihi … melainkan gambar yg diambik time korang main roller coster … Harga dia maybe around 13 dollar kowt … aku pun tak ingat sangat … hihi
Ermmm … K lah, pensel off … lalalala
Pensel off ... lalalala

Monday, March 14, 2011

Ipoh sangat ke ???

Suatu hari, seorang ibu menghantar anaknya yang baru berusia 5 tahun menaiki bas ekspres Kuala Lumpur - Kangar.

Ibu itu berpesan pada pemandu bas "Encik.. tolong tengokkan anak saya ya... Nanti kalau sampai di Ipoh... cakap pada anak saya."
Sepanjang perjalanan, si anak ini cerewet sekali. setiap seminit dia akan bertanya pada penumpang disebelahnya. "Sudah sampai Ipoh belom?" Hari mulai malam dan anak itu masih terus bertanya-tanya.

Penumpang disebelahnya menjawab.. "Tidor aje la.. Belom sampai lagi ni.. nanti kalau sampai saya akan kejutkan!" Tapi si anak tidak mahu diam, dia pergi ke depan dan bertanya pada pemandu untuk kesekian kalinya, "Pakcik.. sudah sampai Ipoh ke belom?"
Pemandu yang sudah keletihan menjawap soalan itu berkata.. "Belom! Tidur aja la! Nanti kalau dah sampai kat Ipoh.. pasti dikejutkan..!"

Kali ini, si anak tidak bertanya lagi, dia tertidur nyenyak sekali. Kerana suara si anak tidak kedengaran lagi.. semua orang di dalam bas lupa pada si anak, sehingga ketika sampai di Ipoh.. tidak ada seorang pun yang membangunkannya.
Hinggalah melepasi Alor Setar.. si anak masih tertidur dan tidak bangun-bangun. Tersedarlah si pemandu yang dia lupa membangunkan si anak.
Lalu ia bertanya pada para penumpang.. "Encik-encik dan puan-puan sekalian.. bagaimana ni.. perlukan kita hantar semula anak ini?"

Para penumpang pun merasa bersalah kerana turut melupakan si anak dan setuju menghantar si anak kembali ke Ipoh...
Maka berpatah kembalilah rombongan bas itu menuju ke Ipoh.. Sesampai di Ipoh... si anak dibangunkan. "Nak! Sudah sampai di Ipoh! cepat bangun!" Kata Pemandu..
Si anak bangun dan berkata.. "Oh sudah sampai ya!" lalu si anak pun membuka beg pakaiannya dan mengeluarkan nasi bungkusnya..

Seluruh penumpang kehairanan... "Bukankah kamu hendak turun di Ipoh?" tanya pemandu kebingungan.
"Tidak lah.. mama saya pesan.. kalau sudah sampai di Ipoh.. saya boleh makan nasi bungkus ni!"
800px-Nasi_bungkus
Hahaha … Ok lah, pensel off … lalalala
Pensel off ... lalalala

Saturday, March 12, 2011

Kuliah Agama punyer pasal dah …

Suatu petang selepas pulang dari kuliah agama di surau si isteri menceritakan apa yang didengarnya dalam kuliah tersebut kepada suaminya.
'Abang, abang nak tau tak, ustaz kata bila suami dan isteri itu bersatu/bersetubuh kan bang, dengan cara yang betul dan menjaga syarat yang betul maka pasangan tersebut akan mendapat pahala sama seperti membunuh 10 ekor atau beberapa ekor syaitan'.
Kata si suami 'yerr kerr?' Tak apa malam ni malam Jumaat, masa yang sesuai untuk bunuh syaitan kan , betul tak sayanggg? sambil ketawa..
Isteri hanya tersenyum panjang.

Selang dua hari kemudian, si isteri berkata: 'banggg, jom kita bunuh syaitan... bang'.
Si suami tersenyum panjang.
Selang dua hari kemudian, si isteri berkata:'banggg, jom kita bunuh syaitan... bang'. 'takpe...tunggulah malam'.
Esoknya si isteri berkata:'banggg, jom kita bunuh syaitan...bang' .Si suami diam sambil mengangguk lemah.
Esoknya si isteri berkata 'banggg, jom kita bunuh syaitan... '.
Si suami tiba - tiba marah dan berkata ...........
'Ayang nie nak bunuh syaitan ke atau nak bunuh abang'

hahahahaha.....
assist05_070814a
Pensel off ... lalalala

Thursday, March 10, 2011

Ermmm …

Ramai yg tanya, nape blogheader kali nie ader gambar makanan …???? Hihihihi …
07
Nak tau ke sebab apa ??
Sebab ni lah makanan yang membuatkan faiz FALL IN LOVE kat secret recipe … Hihihi
Bukan ngan waiter ke apa, tapi ngan makanan dia lah …
Hihihihi ….
13
Besttt tu … Nyam3x…
Ni cam nk gi SECRET RECIPE plak arini … hihihi
Ok lah, pensel off …. lalalalala
Pensel off ... lalalala

Saper suker pergi 7-Eleven ???

Kejadian ini berlaku di Maternity Ward di sebuah hospital swasta di ibu negara.
Terdapat 4 orang suami yang sedang menunggu isteri masing-masing melahirkan anak.

Seketika kemudian, keluar seorang jururawat dan menghampiri lelaki yang pertama.
Jururawat: Tahniah, anda memdapat anak kembar dua.
Suami 1: Wow... Sedang eloklah tu. Saya bekerja di Menara Berkembar, KLCC.
Dua ketika kemudian, jururawat tersebut keluar dan menghampiri lelaki yang kedua.

Jururawat: Tahniah, encik mendapat kembar tiga.               
Suami 2: Menakjubkan kerana saya memang bekerja di TV3.
Tiga ketika kemudian, jururawat tersebut keluar lagi dan menghampiri lalaki yang ketiga.

Jururawat: Tahniah, encik mendapat kembar empat.            
Suami 3:Apa? Empat? Oooo.. agaknya sebab sya bekerja di 4 season hotel kot....

Kelihatan lelaki yang keempat begitu gelisah. Lalu datang jururawat tersebut.
Jururawat: Encik.. kenapa begitu gelisah? Isteri encik pasti selamat kerana hospital ini merupakan yang terbaik di KL.

Suami 4:Saya tidak dapat bayangkan bagaimana seksanya isteri saya.
Jururawat: Kenapa?
Suami 4: Saya bekerja di 7-Eleven ....
7Eleven
Pensel off ... lalalala

Monday, March 7, 2011

Basahkan gusi korang jap …

Seorang pesakit mental cuba membunuh dirinya dengan terjun ke dalam sebuah sungai tetapi berjaya diselamatkan oleh seorang pesakit mental yang lain pula. Tidak lama kemudian pesakit yang menyelamatkan temannya itu dipanggil oleh doktor yang merawat mereka.
Doktor: Hari ini saya ada dua berita baik utk awk.satu berita baik,dan 1 lgi berita buruk.
Pesakit mental: Apa dia doktor?
Doktor: Pertama sekali,tahniah kerana awak dah menunjukkan tanda-tanda hampir sembuh dpd penyakit awak kerana awak telah meyelamatkan seorang pesakit yg cuba membunuh diri semalam. Berita buruk pula, pesakit yg awak selamatkan itu didapati telah menggantung dirinya selepas awak selamatkan semalam. Malang sungguh.
Pesakit mental: Oh! begitu rupanya. Sebenarnya saya yang menggantungnya supaya dia kering dgn cepat..hee..
Doktor: #@**_!!*&^_#!@#$%^&*()
1010[3]10[7]10[9]10[9]10[9]10[9]10[9]

Ok lah, pensel off … lalalala

Pensel off ... lalalala