Members of Pensel

Friday, February 18, 2011

What the “BUZY” shift lah this evening … Haha

Macam biasalah, keje makan gaji ni kan .. Kene lah keje ikut jadual, lainlah kalau company yang aku keje ni, bapak aku yang punyer .. hahaha …
27
Perghhh, pas solat jumaat, terus aku berebut start motor, terus lah ke tempat keje … As I thought, sesampai ajer tempat keje aku (ACCIDENT & EMERGENCY DEPARTMENT) …. Perghhh … berlambak lah siot patient yang ngah waiting for consultation … Arghhh …. mood untuk keje dah down kepada 80% … Ishhhh …
15
Ermmm …. Macam biasalah, before masuk keje, kene lah make up dulu … (Bukan make up macam pompuan k … just put some wax on my hair, and spray some perfume on my skin … ) Hihihi …
40
Terus lah masuk keje, keje punyer keje, perghh … lotih den … macam apa patient ramai nk mampuihhh … tapi yang buat aku geram sangat adalah kes ni …. jap ekhh, aku ingat balik …
Ada sorang ahmoi ni, bawak mak dia untuk follow up ngan specialist, so dia pun bawak lah mak dia masuk emergency department, kebetulan aku lalu situ, dia tegur …
Madam A : Hallo sir, today my mum will follow up with Dr.L, but we dont want to wait so long, may u ask your emergency doctor to refer her to Dr.L, so we no need to que up so long ….
Aku time tu dah berangin abis lah, mana tak nyer, patient yang patut aku treat as emergency ngah berduyun- duyun masuk, aku pun ngan penuh kesopanan dan kesusilaan, cakap lah kat madam tu …
Aku : Sorry madam, just for your information, now you are in emergency department, so what we can do, we will sorting the patient first according his or her condition, then we will call you, if you want to follow up with Dr.L, you may go to clinic to take the number .. But if you want us to treat you as emergency cases, you need to wait for a while till we call your name, is’t ok for you ???
Madam A : Errmmm … ok …
Panas giler hati aku ngan orang macam ni, maner tak nyer, patient dah lah ramai nk mampuih kat A&E … dia sedap2 datang A&E, nak potong que guner style tu … chittt … nak ajer aku ambik monitor komputer, baling kat dia … hahahahaha ,.. (Faiz …. maintain your profesionalism … Hihihi )
31
Hihihi … Ok lah … Pensel off … lalalalala

Pensel off ... lalalala

No comments:

Post a Comment